woensdag 22 juni 2011

Hey, New Academic Librarian: You Need To Keep Up, Too

Volgens Steven Bell (bibliothecaris aan de Temple University van Philadelphia) moeten onderwijsbibliothecarissen in wording al in hun studietijd starten met het bijhouden van vaknieuws. Dat geldt natuurlijk ook voor onderwijsbibliothecarissen die al in het vak zitten!

Want Bell stelt vast dat het nogal ontbreekt aan de '2b informed' vlijt. En laten wij, Niloufar en ik, daar nu meer dan genoeg van hebben, vandaar deze nieuwe weblog: ⓙⓤⓢⓣ 2b ⓘⓝⓕⓞⓡⓜⓔⓓ!

Bell geeft aan dat het vanzelfsprekend moet zijn dat onderwijsbibliothecarissen vaknieuws lezen. Hij vertikt het dan ook om op zijn blog zijn lezers te attenderen op artikelen in de meest toonaangevende tijdschriften. Hij noemt Chronicle of Inside Higher Ed. Vertaald naar hier zouden op deze blog dus geen verwijzigingen mogen komen naar bijvoorbeeld de Informatie Professional of ScienceGuide. Maar neen, we gaan geen bronnen uitsluiten... alles wat ons integreert, pakt, interesseert rond informatie-, bibliotheek-, onderwijsgerelateerde onderwerpen willen we delen. Zo blijven wij informed en jullie ook. En je hoeft maar een beetje '2b informed' vlijt te tonen door je te abonneren op onze blog via RSS of e-mail (kijk in de zijkolom).

Lees het hele artikel van Bell via http://www.libraryjournal.com/lj/home/891021-264/hey_new_academic__librarian.html.csp

Geen opmerkingen:

Een reactie posten